АКЦІЯ ВІД НУТРОФ®
ДЕТАЛЬНІШЕ

Ресвератрол та збереження здоров’я зору

ресвератрол

Ресвератрол, незважаючи на те, що це слово не так вже й легко запам’ятати, з ним варто познайомитися: він може бути союзником в турботі про здоров’я людини, не виключаючи зір.

Це важливий компонент певних сортів червоного вина. Він також міститься в багатьох продуктах харчування.

Вчені пов’язують з ресвератролом надії на продовження тривалості життя, захист серця та судин, збереження краси шкіри й волосся, на підтримку пам’яті та гостроти мислення.

Про ці та інші властивості ресвератрола докладніше читайте в цій статті.

  1. Що таке ресвератрол?
  2. Користь ресвератрола для зору та всього організму.
  3. Французький парадокс і зв’язок з ресвератролом.
  4. Джерела ресвератрола.
  5. Висновки.

 

Що таке ресвератрол?

Ресвератрол – назва групи природних сполук, які виробляються багатьма рослинами для захисту від різних пошкоджень:

  • пересихання;
  • перемерзання;
  • зайвих ультрафіолетових променів;
  • грибків та бактерій.

Він є одним із найпотужніших антиоксидантів. Як вважають багато дослідників, цей антиоксидант має протизапальну дію й сприяє збереженню здоров’я очей, мозку, та захищає серце й судини.

Як антиоксидант, він допомагає запобігти розвитку деяких хронічних захворювань очей, особливо тих, що пов’язані з віком, наприклад, вікової макулярної дегенерації (ВМД).

 

Користь ресвератрола для зору та всього організму

Антиоксидантні властивості ресвератрола в наш час добре відомі:

  • Антиоксидантні властивості ресвератрола можуть допомогти знизити ризик розвитку вікових захворювань очей (наприклад, ВМДВікової Макулярної Дегенерації). Антиоксиданти нейтралізують вільні радикали, які утворюються в процесі життя людини, та їх кількість накопичується з віком, через надмірну дію сонячного світла, порушений обмін речовин, погану екологію, незбалансоване харчування та ін.
  • На сітківці ока людини під впливом сонячного світла утворюються вільні радикали. При їх надлишку та недостатньому виведенню розвивається окислювальний стрес. Завдяки своїм антиоксидантним властивостям, ресвератрол захищає сітківку ока від таких пошкоджень.
  • Протизапальні якості допомагають захищати серце.
  • Ця речовина сприяє підтримці оптимальної ваги.
  • Захищає шкіру від надмірної дії ультрафіолетових променів.

 

Французький парадокс і зв’язок з ресвератролом

Французький парадокс – науковий термін кінця 1980-х, яким названо парадоксальне явище:  низький рівень серцево-судинних захворювань у жителів Франції, незважаючи на вживання ними багатої жирами їжі, у порівнянні з іншими европейськими країнами. Французи обожнюють круасани, жирну гусячу печінку, білі багети, масло і бекон, та залишаються ще й найстрункішими в Європі. Що особливо важливо, французи рідше за інших європейців хворіють на ішемічну хворобу серця. Вчені вважають, що причиною такого явища є споживання великої кількості ресвератрола в складі червоних сухих вин в певних сортів винограду.

французский парадокс

Джерела ресвератрола

  1. Вино та плоди винограду.

Найбільше ресвератрола міститься в шкірці певних темних сортів винограду, з яких виробляють червоне сухе вино.

На рівень його змісту в вині можуть впливати особливості технологічних процесів: ранній або пізній збір врожаю, витримка в дубових бочках або сталевих чанах, та ін.

  1. Горіхи.

Волоські, арахіс, мигдаль – крім ресвератрола, містять цінні ненасичені жири, білок, рослинні волокна.

Важливо, що в повному обсязі ці компоненти зберігаються в термічно необроблених горіхах. Обсмаження, особливо при високих температурах, знижує цей зміст.

  1. Ягоди яскравого забарвлення.

Суниця, шовковиця, лохина, малина, ожина – містять, крім ресвератрола, й інші антиоксидантні компоненти, наприклад, вітамін С.

  1. Чорний шоколад.

Багатий на ресвератрол завдяки плодам какао, та, крім того, містить в своєму складі мікроелементи Магній, Мідь, Марганець, вітаміни групи В.

Ресвератрол – важливий компонент для захисту зору при змінах, яки відбуваються в віком, порушенны обміну речовин, при вікових захворюваннях очей (ВМД, діабетичний ретинопатії), в умовах підвищених навантажень на зір, при поганій екології, стресах та ін. Ресвератрол є одним з компонентів Нутроф® Форте.

 

Нутроф® Форте – дієтична добавка для підтримання зору, від французької фармацевтичної компанії Théa, яка є піонером і лідером у виробництві нутрицевтиков для здоров’я очей в Європі.

Склад Нутроф® Форте розроблений на основі наукових досягнень фахівців з вивчення сітківки ока та містить, крім ресвератрола, компоненти, необхідні для підтримки здоров’я зору: антиоксидантні вітаміни, мікроелементи, каротиноїди Лютеїн і Зеаксантин, Омега-3 жирні кислоти.

 

Висновки

1. Ресвератрол – потужний антиоксидант, дія якого корисна для здоров’я очей і здоров’я всього організму.

2. Ресвератрол особливо корисний для зменшення ризиків виникнення й прогресування вікових змін зору, наприклад, ВМД.

3. Виноград, горіхи, чорний шоколад є повноцінними доступними джерелами ресвератрола.

 подписка

ПІДПИСКА:

Отримувати поради по
підтримці зору

Підписатися
46

Рейтинг

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(0 голосов, в среднем: 0 из 5)

ДІЄТИЧНА ДОБАВКА

Нутроф® Форте

Nutrof® Forte

ДІЄТИЧНА ДОБАВКА ДЛЯ ПІДТРИМАННЯ ЗДОРОВ’Я ЗОРУ
Нутроф® Форте – збалансована формула,
розроблена на основі сучасних наукових досягнень дієтологами та офтальмологами, що спеціалізуються на дослідженні сітківки, для підтримання здоров’я зору.

Нутроф® Форте містить вітаміни та мікроелементи з антиоксидантними властивостями, лютеїн, зеаксантин, омега-3 незамінні жирні кислоти, екстракт винограду культурного Vitis Vinifera, що містить 5% ресвератролу, та вітамін D3.
Нутроф® Форте містить основні поживні речовини для функціонування системи захисту очей від окислювального пошкодження, від шкідливих променів синього спектру сонячного світла.
Нутроф® Форте допомагає подолати дефіцит поживних мікроелементів, що може бути спричинений віковими змінами, збільшенням зорового навантаження, стресом, деякими захворюваннями або викликаний незбалансованим харчуванням (недостатній вміст фруктів, овочів та риби). Незбалансоване харчування є одним із чинників розвитку вікових захворювань очей, наприклад, вікової макулярної дегенерації.
Цинк, мідь, селен, вітаміни Е та С захищають елементи клітин від пошкодження оксидантами (вільними радикалами). Доповнюючи свій раціон вітамінно-антиоксидантним комплексом Нутроф® Форте, ви допоможете захистити власні очі від втрати життєво важливих поживних речовин.
ВІЛЬНІ РАДИКАЛИ
Вільні радикали – це молекули, які утворюються в процесі метаболізму клітин. Надлишок вільних радикалів може мати токсичну дію і спричиняти пошкодження в структурі ліпідів, протеїнів і ДНК, що призводить до погіршення функцій клітин. У нормальних фізіологічних умовах утворення вільних радикалів пригнічується захисною системою організму, в якій важливу роль відіграють антиоксиданти.
Дефіцит антиоксидантів може виникати в людини з роками (вікові особливості), або в осіб з вираженими зоровими навантаженнями, а також унаслідок незбалансованої дієти, стресу, деяких системних захворювань чи то захворювання очей. У цьому випадку доцільно включати до раціону дієтичні добавки.
АНТИОКСИДАНТИ
Антиоксиданти захищають клітини від пошкодження вільними радикалами, які прискорюють старіння і руйнування клітин. Вони допомагають виводити вільні радикали, забезпечуючи тим самим захист сітківки й макули від старіння.
ВІТАМІН Е
Вітамін E має антиоксидантні властивості, що сприяють: – захисту мембран клітин; – захисту жирних кислот від окислення. Вітамін Е міститься в рослинних оліях.
ВІТАМІН С
Вітамін С бере участь у нейтралізації вільних радикалів. Вітамін С необхідний для відновлення окисленого вітаміну Е (радикал токоферолу). Вітамін С міститься у фруктах і овочах.
ВІТАМІН D
Вітамін D ще називають «вітаміном сонячного світла». Він відноситься до жиророзчинних вітамінів, в організмі утворюється або при опроміненні сонячним світлом, або попадає з їжею. Кальциферол єдиний серед вітамінів, який діє в організмі як вітамін, і як гормон. Вітамін D впливає на обмін кальцію в організмі, підвищує імунітет, бере участь в регуляції артеріального тиску і роботи серця, важливий компонент для здоров’я очей, особливо при міопії, захворюваннях очей, пов’язаних з віком, або з цукровим діабетом.
ЦИНК
 Цинк – це природний активатор більш ніж 200 ферментів. Цинк сприяє підтримці здорового зору. Він діє як антиоксидант через складні механізми. Цинк міститься в м’ясі та рибі.
МІДЬ
Мідь відіграє важливу роль у видаленні вільних радикалів. Мідь також необхідна при прийомі дієтичних добавок, що містять цинк. Мідь міститься в м’ясних субпродуктах, молюсках, сухофруктах.
СЕЛЕН
Селен є кофактором глутатионпероксидаз – антиоксидантних ферментів, що є головним елементом захисту від вільних радикалів кисню. Селен міститься в рибі, молюсках, яйцях, часнику, грибах, м’ясі та крупах. XXXXXXXX N8031CA30L13/X0817
ЕКСТРАКТ ЧОРНОБРИВЦІВ ПРЯМОСТОЯЧИХ:
ЛЮТЕЇН І ЗЕАКСАНТИН
Лютеїн і зеаксантин – це два жовтих пігменти, які мають велику концентрацію у сітківці ока, в макулі, що відповідає за функції центрального зору та за гостроту зору. Лютеїн і зеаксантин утворюють захисний фільтр від шкідливих променів синього спектру сонячного світла. Вони також діють як антиоксиданти, захищають сітківку очей від окислювального руйнування. Лютеїн і зеаксантин містяться у великій кількості в деяких зелених овочах, як-от: шпинат, броколі, салатлатук.
ОМЕГА-3 НЕЗАМІННІ ЖИРНІ КИСЛОТИ
Докозагексаєнова кислота (ДГК) і ейкозапентаєнова кислота (ЕПК) – це поліненасичені жирні кислоти, які не утворюються в організмі людини, тому повинні надходити з їжею та дієтичними добавками. Омега-3 жирні кислоти – це структурні компоненти мембран клітин. ДГК знаходиться у великій кількості в нервах, мозку та в фоторецепторах ока. Омега-3 кислоти у значній кількості містяться у жирній рибі, як-от: тунець, лосось й оселедець.
ЕКСТРАКТ ВИНОГРАДУ КУЛЬТУРНОГО, ЩО МІСТИТЬ 5% РЕСВЕРАТРОЛУ
Виноград містить велику кількість фенольних антиоксидантних сполук, включаючи ресвератрол. Позитивний вплив ресвератролу на серцево-судинну систему був виявлений при вивченні «французького парадоксу». Ресвератрол наділений високими антиоксидантними властивостями, має вазоактивну дію, пригнічує окислення ліпопротеїнів низької щільності, агрегацію тромбоцитів і синтез ейкозаноїдів (молекул запалення). Ресвератрол міститься в деяких фруктах, особливо у винограді, а також у вині.
Cклад: одна капсула (маса капсули 802 мг ± 7.5%) містить: риб’ячий жир – 330 мг (Омега-3 незамінні жирні кислоти, з яких: ейкозапентаєнова кислота – 132 мг, докозагексаєнова кислота – 66 мг, докозапентаєнова кислота – не більше 16.5 мг), вітамін С – 60 мг, екстракт чорнобривців прямостоячих, що містить лютеїн – 10 мг і зеаксантин – 2 мг, вітамін Е – 10 мг, цинк (сульфат цинку) – 10 мг, екстракт винограду культурного, що містить 5% ресвератролу – 1мг ресвератролу, мідь (сульфат міді) – 500 мкг, селен (селенові дріжджі) – 25 мкг, вітамін D3 – 5 мкг, глутатіон; допоміжні речовини: емульгатор – гліцерол моностеарат. Склад оболонки капсули: глазуруючий агент – бичачий желатин; зволожувачі – гліцерин, сорбіт; барвники – заліза оксид червоний, заліза оксид чорний; вода очищена.
Рекомендації до споживання: Нутроф® Форте може бути рекомендований для корекції раціону харчування як додаткове джерело антиоксидантних вітамінів та мікроелементів, омега-3 незамінних жирних кислот, макулярних пігментів (лютеїн і зеаксантин), ресвератролу та вітаміну D3 для підтримання здоров`я зору, нормальних функцій зору, захисту органів зору від окисного пошкодження.
Застереження щодо споживання: індивідуальна чутливість до компонентів. В окремих випадках можуть спостерігатися невеликі порушення травлення (нудота, відрижка, діарея). Ця дієтична добавка не призначена для лікування, не повинна застосовуватися як заміна повноцінному раціону харчування. Перед застосуванням рекомендована консультація лікаря, особливо вагітним та жінкам в період лактації.
Не є лікарським засобом.
Без ГМО
Спосіб застосування: по 1 капсулі на день, бажано під час прийому їжі, з невеликою кількістю води. Не перевищуйте вище рекомендовану дозу.
Тривалість застосування: до 12 тижнів; в подальшому тривалість курсу узгоджувати з лікарем.
Умови зберігання: зберігати при температурі не вище 25 °C, захищати від світла та вологи. Зберігати в недоступному для дітей місці.
Строк придатності: 24 місяці. Не застосовувати після закінчення строку придатності, що зазначений на упаковці або при порушенні цілісності упаковки.
Форма випуску: капсули (маса капсули 802 мг ± 7.5%) у блістерах, по 30 капсул (маса нетто 24.06 г) у картонній коробці.
Виробник: Лаборатуар Теа [Laboratoires Thea]; 12 вул. Луі Блеріо 63100 Клермон-Ферран Седекс 2, Франція. Тел. + 33 4 73 98 14 36; www.laboratoires-thea.com (здійснює функції щодо прийняття претензій від споживача).
на заводі Свісс Капс ГмбХ [Swiss Caps GmbH], Грассінгерштрассе 9, 83043 Бад Айблінг, Німеччина, Тел. +49 8061 93101; www.aenova-group.com.

×