ЩО ТАКЕ ресвератрол? ЧИМ ВІДРІЗНЯЄТЬСЯ ресвератрол ВІД ТРАНСРЕСВЕРАТРОЛА?

Ресвератрол – це назва групи природних сполук, які виробляються багатьма рослинами:

хвойними (соснами)

евкаліптами

виноградною лозою

ягідними чагарниками та деревами (чорницею, лохиною, малиною, шовковицею)

Одна з ролей ресвератролу в рослинах – захист від різного роду пошкоджень:

пересихання

перемерзання

зайвих ультрафіолетових променів

грибків

бактерій

В прагненні дійти до суті в вивченні ресвератролу, вчені виявили, що мають справу з двома видами молекул ресвератролу, які відрізняються один від одного розташуванням своїх атомів в просторі (стереоізомери трансресвератрол і цісресвератрол)

Трансресвератрол є біологічно більш активною формою. Коли говорять “ресвератрол”, то мають на увазі обидва стереоізомери

Ресвератрол є потужним антиоксидантом, що називається, “королем”, з ним пов’язують традиційне для Кавказу довголіття, його вважають винуватцем “французького парадоксу”

Відомо, що французи мають найнижчий рівень серцево-судинних захворювань в Європі, і це – при всій своїй любові до червоних сухих вин і своєї традиційної кухні, яку не назвеш ні низькокалорійною, ні вегетаріанською

Оптимальна кількість ресвератрола чинить позитивний вплив на судини

КОРИСТЬ ресвератролу ДЛЯ ОЧЕЙ І ОРГАНІЗМУ

Антиоксидантна
дія ресвератролу
нейтралізує
вільні радикали,
оберігаючи сітківку ока
від пошкодження

Гальмує зайве
розростання судин
в сітківці ока

Очі уразливі для окислення, особливо від короткохвильового синього світла Природнє синє світло, хоча і важливе для встановлення добових ритмів нашого організму, але може створювати стрес від вільних радикалів і сприяти зниженню зору. Антиоксидантна дія ресвератролу нейтралізує вільні радикали, оберігаючи сітківку ока від пошкодження

Все, що корисно для очей, корисно для організму в цілому:

ресвератрол зменшує запалення, допомагає захистити серце

може впливати на зниження ваги, захищати шкіру від надлишку ультрафіолетових променів

впливати на когнітивні функції, продовжуючи молодість

ДЖЕРЕЛА РЕСВЕРАТРОЛУ

1. Виноград і його похідні

Ресвератрол в основному сконцентрований у шкірці винограду в різних кількостях, в залежності від сорту винограду, географічного походження і схильності до грибкових захворювань

2. Ізюм

Має різний вміст ресвератролу, в тому числі його вміст може бути високим

3. Вино

Вміст ресвератролу залежить від тривалості витримки шкірки в соку. Це пояснює, чому білі вина, які виробляються з малою витримкою або взагалі без такої витримки, мають менше ресвератролу, ніж червоні вина

4. Какао – боби

Є важливим джерелом ресвератролу. Темний шоколад – друге харчове джерело після винограду і вина

5. Ягоди

Червоні ягоди журавлини, журавлинний сік
Ягоди шовковиці, лохини, чорниці

6. Арахіс

Смажений арахіс відносно бідний ресвератролом, в порівнянні з сирим

Також не забувайте про інші корисні продукти для очей:

У Нутроф® Форте міститься ресвератрол – тобто природна суміш обох видів молекул
Трансресвератрол присутній в Ресвега®, ще один продукт компанії Лаборатуар Тéа, який створений для посиленої підтримки та захисту в тому числі ще здорового ока при певних важких проблемах із зором
Будь-яка людина, у якої є проблеми із зором, повинна звернутися до офтальмолога до початку будь-якого виду лікування в домашніх умовах, щоб визначити, чи є проблема, і як правильно її лікувати