Поліненасичені жирні кислоти Омега-3: КОРИСТЬ ДЛЯ ЗОРУ

Поліненасичені жирні кислоти Омега-3 – це групи кислот, якими багата риба північних морів, насіння і масло льону, певні види горіхів. Поліненасичені жирні кислоти Омега-3 класифікуються як незамінні, тому що:

людський організм постійно їх потребує

організм не може виробляти сам, тому має отримувати їх тільки з раціону

З усієї численної групи Омега-3 кислот найбільше організму потрібні:

Докозапентаєнова кислота

Ейкозапентаєнова кислота

Докозагексаєнова кислота

Скорочено – ДПК, ЕПК, ДГК

КОРИСТЬ ДЛЯ ОРГАНІЗМУ ТА ОКА

Корисні при
синдромі
сухого ока

Протидіють
старінню
сітківки ока,
розвитку ВМД

Користь для організму ДПК, ЕПК, ДГК полягає в тому, що вони мають відношення до регуляції:

реакцій запалення

згортання крові

вмісту глюкози при цукровому діабеті

окремих функцій вищої нервової діяльності – пам’яті, емоцій

роботі серцево-судинної системи

ПРИ ДЕФІЦИТІ ОМЕГА-3 МОЖЛИВІ:

Погіршення зору через передчасний розвиток вікових захворювань очей

швидка стомлюваність, труднощі із запам’ятовуванням інформації

відчуття сухості слизових оболонок і шкіри

деякі серцеві некоронарогенні хвороби

перепади настрою або депресія

ДЖЕРЕЛА, БАГАТІ ОМЕГА-3

Риба
морська

– оселедець
– сардини
– палтус
– лосось
– анчоуси

Горіхи та
насіння

– волоський горіх
– насіння льону
– насіння гарбуза

Жир цих видів риби багатий ЕПК і ДГК, тому що кормом для них є мікроскопічні водорості та бактерії, які містять Омега-3 Вирощена на фермах риба, яка частково живиться рослинним білком, містить значно менше Омега-3..

Проте, в разі споживання замороженої морської риби, після 6 місяців заморожування, риба більше не містить Омега-3.

Насіння льону повинні бути розмелені, щоб організм міг їх засвоїти

Горіхи та масло з горіхів, лляна олія: містять велику кількість Омега-3 Після нагрівання ці цінні якості втрачаються

Лляна олія – ​​хороше джерело Омега-3

Слід пам’ятати, що з лляною олією та маслами з горіхів необхідно поводитися правильно, через те, що вона швидко втрачає свої цінні якості через окислення:

використовувати як приправу, але не нагрівати

зберігати в темному прохолодному місці до відкупорювання ємкості

зберігати в холодильнику після відкупорювання, але не більше 3 місяців

Вітамінно-мінеральні комплекси для очей можуть служити джерелом незамінних жирних кислот. Омега-3 в Нутроф® Форте захищені завдяки використанню запатентованої технології Синерджи еффект® від компанії Поляріс. Ця технологія дозволяє не тільки очистити природні Омега-3, але і стабілізувати та захистити їх від руйнування внаслідок дії світла і кисню. Омега-3 жирні кислоти в Нутроф® Форте зберігають свою біологічну активність як під час зберігання, так і під час прийому